Billiga postorder kläder på nätet!

Solskyddskläder för barn


Alla vet hur viktigt det är att skydda sitt barns hud mot solens skadliga UV-strålar. Nyfödda barn är mycket känsliga eftersom deras skinn är så mycket tunnare än vuxnas. Att bränna sig i solen är inte alls bra. Även om barnet kanske bara bränt sig i solen ett tiotal gånger ökar det risken avsevärt för hudcancer senare i livet. När det gäller solskydd kan man aldrig göra för mycket.

Solskydda ditt barn = var solsmart!

Solfaktor 50+ betyder att endast 1/50-del av solens strålning tar sig igenom solskyddet.

Solfaktor 5 betyder att endast 1/5-del av solens strålning tar sig igenom solskyddet.

Ställ dig i solen och titta på din skugga. Om skuggan är kortare än du så räknas solen som stark.

Solen är som starkast mellan kl. 11-15. Håll dig i skuggan då.

Hos vårdguiden hittar du tips och råd om hur du blir solsmart.

Hur kan du då skydda ditt barns känsliga hud mot solen?

Solsmart vid badstranden eller poolen

Vi börjar med hatt eller keps för att skydda barnets huvud. Nacken och öronen är särskilt utsatta eftersom det är delar av kroppen där solen ligger på när barnet leker eller badar. Det behövs en hatt med vida brätten som skyddar både ansiktet, nacken och öronen på samma gång. Alternativen är keps med skyddskant runt öron och nacke. Det finns särskilda solskyddshattar med solskyddsfaktor 50+. Solglasögon är också viktigt för att skydda ögonen från de starka solstrålarna. Tänk på att en vanlig keps inte skyddar barnets nacke och öron.

När det gäller badkläderna så är grundregeln att ju mer skinn som täcks desto bättre. Tätt vävda badkläder skyddar bättre än andra. Visst är det sött med små bikinis på tjejerna, men särskilt solsmart är det inte. Det finns badkläder med solskyddsfaktor 50+. De är speciellt framtagna för att ge ditt barn högsta möjliga skydd.

Det finns också solskyddstält (UV-tält) med solskydd från 30+ och uppåt. UV-tälten finns som pop-up tält men även andra varianter, både med och utan ”golv”.

Solskyddskräm är ett bra komplement under soliga dagar. För att det ska hjälpa behöver du smörja på nya lager flera gånger under dagen. Tänk på att smörja extra noga vid kanten till badkläderna samt fötter, ovanpå händerna och på hela öronen.

Solsmart i vardagen

Att bara ta på sitt barn en t-shirt eller en tunn klänning som solskydd är inte heller solsmart. Dessa kläder ger i genomsnitt inte mer solskydd än 5-7. Ett per jeans har solskyddsfaktor 1500. Tätt vävda tyger ger högre solskydd. Det är också solsmart att välja kläder med mörkare färger. Färgen i tyget absorberar mer solstrålar och hindrar dem att reflekteras tillbaka till huden.

Solskyddskräm är ett bra komplement under soliga dagar. För att det ska hjälpa behöver du smörja på nya lager flera gånger under dagen.

Eftersom medvetenheten kring dessa frågor är så stor finns det nu ett stort utbud av solsmarta kläder. Det ger dig och din familj möjlighet att njuta av utelivet utan att behöva oroa er för solskador. Solskyddskläder är inte bara till för små barn och ljushyade utan de är till för alla som njuter av att vara utomhus i olika former.

Här kan du läsa mer om att köpa postorder kläder och regnkläder.

Solskyddskläder håller dig sval och bekväm samtidigt som de skyddar dig från UVA- och UVB-strålar. Kläderna är designade att skydda din hud upp till 98% från skadliga strålar.

Annonser: